Over Dominieke


Positiviteit

Wie mij kent, zegt steeds: 'Dominieke, jij lacht altijd'. Nu ja, altijd lachen doe ik niet, maar ik sta wel heel positief in het leven. Deze positiviteit en empathie zijn de rode draad in mijn coachingsessies.


Zelfzorgexpert

Ik heb, doorheen het leven geleerd om voor mijzelf te zorgen. Dat kon ik pakweg 10-15 jaar geleden nog niet. Stap voor stap, door tijd, aandacht en energie aan mijzelf te besteden, door vele interessante opleidingen, door wijsheid in boeken, door ontmoetingen met inspirerende mensen, door stille tijd met mijzelf, heb ik geleerd om goed voor mijzelf te zorgen. Dat kan ik nu ook doorgeven aan anderen. Ik ben ervaringsdeskundige én expert.


Rouw- & traumacoach

'Rouw & trauma' is een onderwerp dat me erg boeit. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen 'herleven' wanneer ze mogen vertellen over of stilstaan bij de moeilijke periodes in hun leven. Hoe ze opnieuw tot leven komen wanneer ze tijd en aandacht besteden aan hun verlies of verdriet. 


Stress- & burnoutcoach

Mensen vragen mij wel eens of ik geen stress heb? Natuurlijk wel! Maar ik heb er leren mee omgaan, ik heb keuzes gemaakt om niet mee te draaien in de ratrace en ik kan op een directe en praktische manier heel veel tips geven zodat anderen ook leren om echt te genieten van het leven dat zij willen leiden.

6 Voordelen van een coachende aanpak

Je kan vertellen en er wordt met aandacht naar je geluisterd

Ik ben  iemand die luistert en jou 'au sérieux' neemt, die jouw problemen of zorgen niet zomaar wegwimpelt, die neutraal en zonder oordeel luistert.

Je krijgt psycho-educatie en inzichten

Ik streef er altijd naar om je een inzicht mee te geven door een tekening of een woord, waardoor je je situatie of jezelf beter leert begrijpen. 

Je blijft bij het onderwerp en diept het uit

Ik hou je bij het onderwerp, ik stel vragen en jij krijgt de gelegenheid om jouw onderwerp verder uit te diepen en stil te staan bij jouw gevoelens.

Je gebruikt nieuwe patronen en overtuigingen in je leven

De bedoeling is dat je oude patronen leert herkennen en nieuwe automatisch leert toepassen. Dit doe je stap voor stap: dat is mijn motto.

Je komt in actie met een psychodynamische aanpak

Tijdens een sessie doen we oefeningen en/of je krijgt opdrachten mee voor thuis. Je 'werkt' aan jezelf en komt in actie. Daardoor gaat de bal aan het rollen.

Je hebt hoop voor de toekomst

Je gaat weg met een sprankeltje hoop in je hart en lichtpuntjes in je ogen. Je voelt dat er mogelijkheden zijn zodat je gelukkiger kan leven. 

WAT KLANTEN ZEGGEN...

Dominieke komt heel snel to the point. Ze neemt haar tijd om te luisteren maar tegelijkertijd windt ze er geen doekjes om...

Isabelle